În țara noastră ar putea fi aplicate standarde internaționale în domeniul transportului feroviar

Chișinău, 06 iulie 2022 – În domeniul transportului feroviar din țara noastră ar putea fi aplicate standarde internaționale (CIV și CIM), după aderarea Republicii Moldova la Convenția privind transporturile internaționale feroviare (COTIF). Raportul pentru un proiect de lege în acest sens a fost aprobat în cadrul ședinței de astăzi a Comisiei politică externă și integrare europeană.

Obiectivul primordial al acestei Convenții este de a dezvolta și de a consolida colaborarea în domeniul transportului feroviar prin asigurarea respectării standardelor internaționale. Aderarea Republicii Moldova la această convenție va avea drept rezultat sporirea capacității de concurență pe traseele în tranzit de mărfuri. Autoritățile estimează că, în țara noastră, volumul de mărfuri în tranzit s-ar putea majora anual cu 30 la sută, ceea ce reprezintă circa 606,3 mii de tone.

Organizația Interguvernamentală pentru Transporturile Internaționale Feroviare (OTIF) a fost înființată în 1985. În prezent, aceasta are 50 de state membre din Europa, Africa de Nord și Orientul Mijlociu.

Proiectul de lege urmează a fi discutat în ședința plenară a Parlamentului.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...