Parlamentul a votat pentru perfecționarea cadrului legal de cooperare a Parlamentului cu societatea civilă

Chișinău, 9 iunie 2023 – A fost creată Platforma de dialog și participare civică în procesul decizional al Parlamentului. Proiectul de hotărâre care prevede acest lucru a fost votat de 53 de deputați. Documentul setează anumite instrumente de cooperare a Parlamentului cu societatea civilă.

PROIECTUL de hotărâre a fost elaborat în baza recomandărilor Comisiei Europene privind instituționalizarea unei platforme de dialog și participarea civică în procesul decizional. Prin această inițiativă legislativă, autorii urmăresc reprezentarea cât mai largă în Parlament a opiniilor diverselor grupuri de părți interesante, dezvoltarea democrației participative și asigurarea unui dialog eficient între comisiile permanente și reprezentanții părților interesate. Modificările legislative au drept scop sporirea gradului de transparență în activitatea Parlamentului, facilitarea accesului cetățenilor la actele legislative și la informațiile de interes public

De asemenea, documentul prevede instituționalizarea Memorandumului, acesta fiind un mecanism de cooperare prin care se urmărește consolidarea capacităților instituționale sau administrative ale Parlamentului. Acest lucru este posibil prin furnizarea de expertiză, instruire, asistență tehnică, consultanță și alte servicii de asistență.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...