Parlamentul a reluat organizarea vizitelor de informare în incinta clădirii instituției

Chișinău, 18 martie 2022 – Toți doritorii pot vizita clădirea Parlamentului Republicii Moldova în cadrul unui tur ghidat.  Vizitele de informare au fost reluate, odată cu relaxarea măsurilor de sănătate publică de către autorități.

Astfel, acestea sunt organizate în zilele de luni, marți și miercuri, cu excepția zilelor în care sunt desfășurate ședințe plenare. Vizitele de informare ghidate sunt gratuite, au o durată de 45 de minute și se desfășoară pe un traseu prestabilit care include Muzeul Parlamentului, sala Europa, sala de ședințe plenare și spațiile adiacente. Vizitatorii sunt ghidați, la solicitare, în limbile română, rusă sau engleză. Totodată, aceștia vor respecta cerințele obligatorii de sănătate publică.

Se recomandă grupuri mici de vizitatori, formate din minimum 5 și maximum 20 de persoane, cu vârsta de la 7 ani. Vizitatorii minori sunt însoțiți, în mod obligatoriu, pe toată durata vizitei, de cel puțin o persoană adultă.  Pentru persoanele cu vârsta de peste 18 ani, accesul în clădire se face în baza unui act de identitate valabil.

Programarea vizitelor de informare se face online, pe platforma www.vizite.parlament.md, cu cel puțin 3 zile lucrătoare înainte de data planificată.

Programul de vizite în Parlament a fost lansat în anul 2014. În perioada pandemică acesta a fost sistat.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...