Doina Gherman a discutat cu Reprezentanta UN Women în Moldova, Dominika Stojanoska, despre situația femeilor și copiilor refugiați

Chișinău, 18 martie 2022 – Președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, a avut o întrevedere cu Reprezentanta UN Women în Moldova, Dominika Stojanoska.

Discuția s-a axat pe subiectul crizei umanitare, situația femeilor și copiilor refugiați și posibilitățile de acordare a asistenței imediate acestor persoane.

Deputata a remarcat faptul că, în prezent, țara noastră găzduiește un număr mare de cetățeni, care au fugit din calea războiului din Ucraina, iar marea majoritate dintre ei sunt copii și femei.

”În aceste condiții, este de datoria noastră să ne unim eforturile și să le oferim suportul necesar, inclusiv asistență socială și medicală”, a menționat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman.

De la începutul războiului din Ucraina, circa 350 de mii de refugiați au intrat pe teritoriul Republicii Moldova. Totodată, aproximativ 103 de mii se află, în prezent, pe teritoriul țării noastre, iar 49 de mii dintre ei sunt copii.  

18.03.2022 Întrevederea președintei Comisiei politică externă și integrare europeană, Doina Gherman, cu reprezentantele UN Women

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...