Acord ratificat: Republica Moldova va atrage fondurile europene oferite de AFD pentru proiecte de dezvoltare

Chișinău, 14 iulie 2022 – Republica Moldova va atrage fondurile europene oferite de grupul Agenției Franceze de Dezvoltare (AFD). Parlamentul a ratificat, astăzi, Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze privind activitățile AFD, Proparco și Expertise France în țara noastră.

Fondurile oferite de grupul AFD vor fi utilizate pentru finanțarea necesităților de dezvoltare națională a țării noastre. AFD a primit mandat, anul trecut, pentru a acorda asistență de dezvoltare Republicii Moldova, prin instrumente de finanțare și expertiză tehnică. Agenția va sprijini proiecte de dezvoltare în domenii precum reîmpădurirea și irigarea, modernizarea sistemelor de alimentare cu apă și a sistemelor de canalizare, interconexiunile electrice și eficiența energetică a clădirilor. AFD va putea oferi împrumuturi pentru a sprijini programele de reformă, împrumuturi investiționale, finanțarea studiilor de fezabilitate, investiții în fondurile de investiții și finanțarea sectorului privat.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Republicii Franceze privind activitățile Agenției Franceze de Dezvoltare, Proparco și Expertise France în Republica Moldova stabilește cadrul legal necesar și definește regulile aferente activităților Grupului în țara noastră.

Acordul a fost semnat la Chișinău, pe data de 15 iunie 2022, pentru o perioadă nedeterminată.

14.07.2022 Ședința plenară a Parlamentului

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...