Parlamentarii au ratificat Acordurile cu BIRD și AID pentru realizarea Programului de susținere a Moldovei în situație de urgență

Chișinău, 14 iulie 2022 – Parlamentarii au ratificat două acorduri de finanțare pentru realizarea Programului ”Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare”. Programul prevede o asistență financiară de 159,24 milioane de dolari SUA din partea Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) și Asociației Internaționale pentru Dezvoltare (AID). Resursele vor fi utilizate pentru implementarea strategiilor stabilite de către Guvern în atenuarea efectelor negative generate de războiul din Ucraina, precum și asigurarea rezilienței și competitivității Republicii Moldova.

Măsurile de politici prevăd acțiuni ce țin de permiterea refugiaților din Ucraina să intre pe teritoriul Republicii Moldova cu actul de identitate național și facilitarea angajării lor în câmpul muncii, încadrarea în instituțiile de învățământ din țara noastră a copiilor din familiile refugiate, consolidarea programelor de protecție socială, creșterea capacității de generare a energiei din surse regenerabile, sporirea rezilienței financiare a gospodăriilor ș.a.

Acordurile cu BIRD și cu AID pentru realizarea Programului au fost încheiate la data de 4 iulie 2022. Acesta va fi implementat sub formă de suport bugetar. Din suma totală de 159,24 milioane de dolari 9,24 milioane de dolari SUA constituie componenta de grant.

14.07.2022 Ședința plenară a Parlamentului

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...