Parlamentul a constituit Comisia pentru examinarea procesului decizional privind controlul inflației și politica monetară

Chișinău, 2 iunie 2022 – Cu 52 de voturi a fost adoptată Hotărârea cu privire la crearea Comisiei speciale pentru examinarea procesului decizional privind controlul inflației și politica monetară pe parcursul perioadei ultimelor 18 luni. 

Constituirea comisiei speciale se impune în contextul ritmului înalt de creștere a inflației și a prețurilor, precum și ținând cont de recomandarea Consiliului Suprem de Securitate din data de 27 mai 2022.

”Economia mondială se confruntă cu un val inflaționist fără precedent, iar țările lumii, inclusiv Republica Moldova, luptă pentru a îl stopa. Societatea trebuie să cunoască despre deciziile luate în acest scop, despre cât de eficiente și calitative sunt”, a argumentat necesitatea creării comisiei președintele Comisiei economie, buget și finanțe, Dumitru Alaiba. 

Tot în cadrul ședinței de astăzi, a fost aprobată componența nominală a comisiei.

Fracțiunea parlamentară ”Partidul Acțiune și Solidaritate” va avea în componența comisiei patru reprezentanți: președinte – Dumitru Alaiba, secretar – Adrian Băluțel, membri – Artur Mija și Marina Morozova.

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și Fracțiunea parlamentară a Partidului politic ”ŞOR” nu și-au înaintat reprezentanți în comisie. 

Comisia specială pentru examinarea procesului decizional privind controlul inflației și politica monetară pe parcursul perioadei ultimelor 18 luni  va antrena în activitatea sa autoritățile statului responsabile, va audia părțile și persoanele implicate în procesul decizional privind controlul inflației și politica monetară. În termen de până la o lună, comisia va pregăti raportul de activitate, acesta va fi dat publicității și prezentat la Parlament. 

212A2242

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...