A fost creată Comisia specială privind reglementările din sectorul produselor petroliere

Chișinău, 2 iunie 2022 – O comisie specială, creată de Parlament, va examina eficiența aplicării reglementărilor din sectorul produselor petroliere. Hotărârea respectivă a fost adoptată, astăzi, în cadrul ședinței plenare a Legislativului. Pentru ea au votat 52 de deputați.  

Necesitatea creării comisiei rezultă din evoluția prețurilor la produsele petroliere din ultima perioadă, precum și din recomandările Consiliului Suprem de Securitate din data de 27 mai anul curent.

Deputații au ales și componența comisiei. Președinte va fi Radu Marian, vicepreședintele Comisiei economie, buget și finanțe; secretar – Dorian Istratii; membri – Ion Șpac, Ersilia Qatrawi.

Fracțiunea parlamentară a Blocului Comuniștilor și Socialiștilor și Fracțiunea parlamentară a Partidului politic ”ŞOR” nu și-au înaintat reprezentanți în comisie.

Comisia specială va antrena în activitatea sa toate autoritățile statului responsabile de domeniu, va audia părțile și persoanele implicate, iar în încheiere va prezenta Parlamentului raportul de activitate. Termenul de prezentare a raportului va fi de o lună.

212A2526

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...