Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de ratificare a Acordului dintre Guvernul Moldovei şi Guvernul SUA privind terenul pentru construcția Ambasadei SUA

Chișinău, 21 aprilie 2022 – Parlamentul a aprobat în prima lectură proiectul de ratificare a Acordului, întocmit prin schimb de note, dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind terenul pentru construcția Ambasadei SUA în Republica Moldova.

Proiectul a fost înaintat în mod prioritar de Guvernul Republicii Moldova.

”Actualitatea Acordului rezidă în necesitatea soluționării în termeni restrânși a problemelor ce țin de crearea condițiilor pentru funcționarea Ambasadei SUA în Republica Moldova prin asigurarea dreptului de a procura teren pentru construcția unui nou sediu al Ambasadei”, se arată în nota informativă a Executivului.

Acordul dintre Guvernul Republicii Moldova şi Guvernul Statelor Unite ale Americii privind terenul pentru construcția Ambasadei SUA la Chișinău a fost semnat la 12 iulie 2019.

După ratificarea Acordului de către Legislativ, Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene urmează să notifice partea americană despre îndeplinirea procedurilor interne necesare pentru intrarea în vigoare a acestuia.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...