Parlamentul a aprobat Declarația cu privire la condamnarea faptelor de traseism și corupere politică

Chișinău, 11 iunie 2020 – Parlamentul a adoptat, în ședința de astăzi, Declarația cu privire la condamnarea faptelor de traseism și corupere politică. Inițiativa aparține deputaților din Fracțiunea Partidului Democrat din Moldova și a fost susținută și de restul deputaților prezenți la ședință.

În textul documentului se menționează că deputații în Parlamentul Republicii Moldova condamnă cu vehemență acțiunile de traseism politic în forul legiuitor al țării pentru întreaga perioadă a parlamentarismului țării.  ”Aceste acțiuni întemeiate pe acte de corupție generează și amplifică fenomenul corupției politice. Voința suverană a poporului exprimată în alegeri este brutal denaturată, iar gestionarea din afara țării a migrației politice bazate pe corupție, reprezintă o amenințare reală la siguranța națională” se arată în Declarație.

Totodată, documentul atrage atenția la traseismul politic, care potrivit textului Declarației nu doar lovește direct în temeiurile etice și morale ale societății, ci și viciază până la desfigurare sistemul politic și procesele politice din țară.

Hotărârea intră în vigoare la data adoptării.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...