Deputatul Angel Agache, membru al delegației la AP OSCE, participă la un webinar al AP OSCE despre protecția umanitară și drepturile omului în zonele de conflict

Chișinău, 12 martie 2021 – Deputatul Angel Agache, membru al delegației Parlamentului Republicii Moldova la Adunarea Parlamentară a Organizației pentru Securitate și Cooperare în Europa (AP OSCE), participă astăzi la webinarul „Protecția umanitară și drepturile omului în zonele de conflict”.

Evenimentul, organizat și moderat de Secretariatul Internațional al AP OSCE, reunește deputați, experți, reprezentanți ai organizațiilor internaționale și mass-mediei. Aceștia vor discuta despre problemele cu care se confruntă populația din zonele afectate de conflicte, dar și eforturile depuse de organizațiile umanitare pentru sprijinul oamenilor din aceste regiuni.

Președintele Comitetului Internațional al Crucii Roșii, Peter Maurer, șeful Misiunii Speciale de Monitorizare a OSCE în Ucraina, Ambasadorul Yaşar Halit Çevik, și corespondentul publicației germane Die Zeit, Alice Bota, îi vor informa pe participanți despre cele mai mari provocări cu care se confruntă organizațiile umanitare atunci când acordă asistență civililor blocați în zonele de conflict și ce ar putea parlamentarii și OSCE să întreprindă pentru a îmbunătăți accesul la servicii.

De asemenea, se va discuta despre aplicarea prevederilor dreptului umanitar internațional în conflictele armate și rolul OSCE în abordarea oricăror deficiențe cu privire la dreptul umanitar.

În cadrul webinarului va fi abordat și subiectul informațiilor eronate/dezinformării cu privire la conflicte și impactul raportării acestora, dar și măsurile specifice care ar trebui întreprinse de către state, jurnaliști și alte entități cu privire la libertatea de exprimare în soluționarea unui conflict.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...