NECROLOG – Nicolae DABIJA

Nicolae DABIJA (15.07.1948 – 12.03.2021)

O veste tristă a venit în Republica Moldova – a încetat din viață Nicolae Dabija, scriitor, publicist, istoric literar, om politic, semnatar al Declarației de Independență a Republicii Moldova.

În perioada 1989-1991 a fost deputat în Sovietul Suprem al URSS, iar în anii 1990-1994 și 1998-2001 – deputat în Parlamentul Republicii Moldova.

Nicolae Dabija este autorul numeroaselor romane, poezii, eseuri și manuale, afirmându-se în țară și peste hotare ca un creator talentat și prolific. Esența adâncă și forma expresivă a operelor sale l-au făcut să devină cunoscut încă de la începutul activității de creație și să câștige pentru totdeauna simpatia cititorului.  

A fost membru corespondent al Academiei de Științe a Moldovei, deținător al numeroaselor premii și titluri onorifice oferite în Republica Moldova și peste hotarele țării, fiind decorat cu distincția supremă a statului – Ordinul Republicii.

Pe tot parcursul vieții s-a dedicat fără rezerve și fără compromisuri literaturii și valorilor naționale.

Suntem profund îndurerați de această pierdere mare. În aceste momente de mare tristețe, transmitem condoleanțe și compasiune familiei îndurerate, colegilor și prietenilor de pretutindeni.

Dumnezeu să-l odihnească în pace!

Zinaida GRECEANÎI,

Președintele Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More