Monitorul Oficial va fi digitalizat

Chișinău, 09 iulie 2020Monitorul Oficial al Republicii Moldova va fi editat atât în format electronic, cât și în format tipărit, cu aceeași forță juridică. Parlamentul a aprobat, în prima lectură, un proiect de modificare a Legii privind modul de publicare și intrare în vigoare a actelor oficiale.

Ediția electronică a Monitorului Oficial, părțile I-III, va fi pusă la dispoziția tuturor utilizatorilor în mod gratuit, permanent, pe pagina web oficială, în varianta pentru citire și imprimare. În același timp, părțile IV și V ale ediției electronice vor fi oferite utilizatorilor în baza unui abonament cu plată.

Ediția tipărită a publicației va fi pusă la dispoziția utilizatorilor în baza abonamentelor sau prin vânzare liberă.

Digitalizarea editării publicației se impune pentru facilitarea accesului în timp real la Monitorul Oficial.

Potrivit informației economico-financiare oficiale, veniturile din vânzarea abonamentelor pentru edițiile tipărite ale Monitorului Oficial constituie circa 7,5 mln de lei anual, iar cheltuielile de editare sunt de circa 9 mln de lei. În același timp, veniturile din vânzarea abonamentelor pentru formatul electronic sunt de circa 850 mii lei anual, iar costurile de editare – 712 mii lei.

Monitorul Oficial este publicația oficială a statului, editată de către Agenția Informațională de Stat ”Moldpres”.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...