Moldova va negocia cu BIRD cel de-al doilea Proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică

Chișinău, 20 mai 2020 – Republica Moldova va negocia cu Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) Acordul de Împrumut privind al doilea Proiect de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică. Comisia politică externă și integrare europeană, în cadrul ședinței de astăzi, a examinat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului.

Acesta prevede acordarea de către BIRD a unui împrumut în sumă de 100 de milioane de dolari. Suma respectivă va putea fi periodic convertită printr-o conversie valutară, pentru a susține finanțarea Proiectului de îmbunătățire a eficienței sistemului de alimentare centralizată cu energie termică din Chișinău.
Proiectul prevede optimizarea generării energiei termice și electrice și majorarea cogenerării eficiente, precum și efectuarea unor investiții pilot de eficiență energetică în clădiri publice și rezidențiale.

Totodată, reieșind din situația epidemiologică cu ”COVID-19”, Guvernul propune ca negocierile aferente proiectelor investiționale să fie inițiate doar după finalizarea negocierilor asupra proiectelor urgente, necesare pentru depășirea crizei legate de ”COVID-19”.

20.05.2020 Ședința Comisiei politică externă și integrare europeană

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...