Moldova va beneficia de suport financiar din partea Uniunii Europene pentru alinierea sistemului fiscal la standardele UE

Chișinău, 26 aprilie 2023 – Republica Moldova va beneficia de un suport din partea Uniunii Europene, în valoare de 269 de milioane de euro, pentru implementarea Programului „FISCALIS”. Acesta are drept obiectiv alinierea sistemului fiscal național la standardele UE.

Comisia politică externă și integrare europeană a aprobat coraportul la proiectul de lege pentru ratificarea Acordului privind participarea la programul ,,FISCALIS” al Uniunii Europene pentru cooperare în domeniul fiscal. DOCUMENTUL va fi supus examinării în cadrul Comisiei economie, buget și finanțe, sesizate în fond, și prezentat pentru dezbateri în plenul legislativului. 

Prin ratificarea acestui acord, Republica Moldova va beneficia de sprijin în vederea îmbunătățirii funcționării pieței interne, stimularea competitivității și a concurenței loiale. De asemenea, odată cu implementarea tratatului, vor fi finanțate mai multe acțiuni ce vizează, inclusiv, consolidarea capacităților IT, prin dezvoltarea și operarea sistemelor electronice europene.

Programul urmează a fi implementat de către Serviciul Fiscal de Stat, în perioada 2023-2027.

DGFP1570

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...