”Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate” – un nou program de suport extern pentru țara noastră

Chișinău, 13 iulie 2022 – Cu asistența financiară a Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BIRD) și Asociației Internaționale pentru Dezvoltare (AID) în țara noastră va fi implementat Programul ”Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare”. Scopul Programului este de a susține implementarea strategiilor stabilite de către Guvern în atenuarea efectelor negative generate de războiul din Ucraina, precum și asigurarea rezilienței și competitivității Republicii Moldova.

Programul va fi implementat sub formă de suport bugetar în sumă totală de 159,24 milioane de dolari SUA, inclusiv 9,24 milioane de dolari SUA – componenta de grant. Măsurile de politici prevăd acțiuni ce țin de permiterea refugiaților din Ucraina să intre pe teritoriul Republicii Moldova cu actul de identitate național, încadrarea în instituțiile de învățământ din țara noastră a copiilor din familiile refugiate, consolidarea programelor de protecție socială, creșterea capacității de generare a energiei din surse regenerabile, sporirea rezilienței financiare a gospodăriilor ș.a.

Acordurile cu BIRD și cu AID pentru realizarea Programului au fost încheiate la data de 4 iulie 2022. Proiectele de ratificare a acestora au fost susținute, astăzi, de Comisia economie, buget și finanțe, sesizată în fond, dar și de alte comisii parlamentare permanente și vor fi propuse pentru votare în plenul Legislativului.

13.07.2022 Ședința Comisiei economie, buget și finanțe

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...