Modificarea Codului transporturilor rutiere, votată de Legislativ

Chișinău, 11 septembrie 2020 – Parlamentul a votat astăzi, în a doua lectură, modificări la Codul transporturilor rutiere  pentru a asigura transparență în sistemul de autorizare a transportului internațional.

Proiectul de lege prevede excluderea clasificării pe categorii a autorizațiilor pentru efectuarea transporturilor rutiere internaționale de mărfuri și delegarea către Guvern a competențelor  de stabilire a principiilor de repartizare a acestora. Prin urmare, Executivul va fi responsabil de elaborarea și respectarea normelor, condițiilor de eliberare a autorizațiilor de transport internațional de mărfuri precum și de controlul modul de utilizare a acestora.

De asemenea, din Codul transporturilor rutiere vor fi excluse o serie de reglementări care urmează  să se regăsească în Regulamentul privind eliberarea și utilizarea autorizațiilor de transporturi rutiere, aprobat prin Hotărâre de Guvern.

Codul transporturilor rutiere a fost adoptat de Parlament în iulie 2014.

Documentul stabilește cadrul legal pentru organizarea și efectuarea transporturilor rutiere de mărfuri și persoane, precum și a activităților conexe transportului rutier pe teritoriul Republicii Moldova.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...