Extinderea termenului de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului a fost aprobată de Parlament

Chișinău, 11 septembrie 2020 – Parlamentul a aprobat în lectură finală proiectul de modificare a Legii cu privire la înmatricularea unor mijloace de transport.

Modificările prevăd extinderea termenului de înmatriculare a mijloacelor de transport din stânga Nistrului și municipiul Bender cu numere de înmatriculare neutre până la 1 septembrie 2022. Conform legislației în vigoare, termenul expiră în anul curent.

Extinderea termenului cu doi ani va oferi locuitorilor din unitățile administrativ-teritoriale  din stânga Nistrului și municipiului Bender dreptul de a accede în traficul internațional cu vehiculele proprii doar în cazul în care acestea sunt înmatriculate de autoritățile statului, în temeiul Convenției asupra circulației rutiere, încheiată la Viena, la 8 mai noiembrie 1968 și la care Republica Moldova a aderat prin Hotărârea Parlamentului nr.1318/1993.

Modificările asigură dreptul la servicii publice pentru locuitorii din regiunea transnistreană și contribuie la consolidarea încrederii dintre cele două maluri ale Nistrului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...