Modificarea bugetului asigurărilor sociale de stat pentru anul curent, aprobată în prima lectură

Chișinău, 9 iunie 2023 – Deputații au votat în prima lectură proiectul de lege pentru modificarea Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023. Modificarea are drept scop aducerea indicatorilor de venituri și cheltuieli în corespundere cu cei incluși în proiectul legii pentru modificarea Legii bugetului de stat pe anul 2023.

Potrivit documentului, veniturile și cheltuielile totale ale bugetului asigurărilor sociale de stat se precizează de la 38,735 miliarde de lei până la 38,68 miliarde de lei sau prin micșorare cu 55 milioane de lei.

Sunt planificate majorări la capitolele „Protecția șomerilor” și „Protecția socială în cazuri excepționale”, fiind prevăzută alocarea a 2 milioane  de lei din bugetul de stat pentru acordarea indemnizației pentru șomaj tehnic. De asemenea, sunt prevăzute transferuri de la bugetul de stat către bugetele unităților teritoriale administrative, necesare pentru plata salariilor asistenților personali și asigurarea bunei activității a Serviciului Asistență Personală. Totodată, proiectul prevede ajustări tehnice la capitolele susținerii financiare a familiilor defavorizate prin acordarea ajutorului social și a ajutorului pentru perioada rece a anului, fiind modificată sursa de finanțare a acestor cheltuieli. 

Proiectul de modificare a Legii bugetului asigurărilor sociale de stat pe anul 2023 va fi supus votului în cea de-a doua lectură.

DGFP9586

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...