Mesajul Speakerului Zinaida Greceanîi cu prilejul celei de-a 30-a aniversări a Comitetului Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova

Comitetul Național Olimpic și Sportiv a ajuns la cea de-a 30-a aniversare. În cele trei decenii, organul de conducere a mișcării olimpice din Moldova și-a sporit continuu imaginea atât în țară cât și peste hotare.

Este momentul oportun pentru a omagia pe cei care au stat la întemeierea Comitetului Național Olimpic al Moldovei independente și au făcut primii pași pe calea afirmării sale pe plan național și internațional. Este vorba, întâi de toate, de primul Președinte al Comitetului Național Olimpic, Efim Josanu, Președinte de onoare al CNOS. A promovat cu fermitate valorile olimpice, fapt care l-a înscris în lista de onoare a personalităților distincte ale Republicii Moldova. Vestea despre moartea sa a umbrit puternic aniversarea instituției, dar, sunt sigură, memoria ilustrului jurnalist sportiv va perpetua în timp.

Folosesc această ocazie pentru a exprima recunoștință și respect sportivilor și antrenorilor, tuturor celor care stau în avangarda sportului în țara noastră. Conștientizăm gradul complexității sarcinii de pregătire a lotului național olimpic, de menținere și dezvoltare a bazei tehnico-materiale olimpice, de asigurare a reprezentării demne a Republicii Moldova pe arena sportului internațional. Cu atât mai prețioasă este munca celor de care depinde reușita olimpică a Moldovei.   

Totodată, doresc să adresez Comitetului Național Olimpic și Sportiv mulțumiri pentru promovarea activă a sportului în masă, a modului sănătos de viață, inclusiv prin intermediul unor acțiuni publice de amploare. Îmi exprim speranța că și pe viitor vă veți aduce aportul și dedicația pentru dezvoltarea sportului de performanță și promovarea genurilor de sport în masă.

Profit de acest prilej, pentru a adresa comunității sportive și tuturor adepților sportului din Republica Moldova urări de multă sănătate, fericire, prosperare și performanțe mari.    

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...