Mesajul Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu prilejul Zilei lucrătorului din construcții

Anual, în cea de-a doua duminică a lunii august, în Republica Moldova își sărbătoresc ziua lor profesională lucrătorii din domeniul construcțiilor.

Profit de această ocazie pentru a le adresa sincere felicitări, însoțite de calde urări de sănătate, bunăstare și fericire personală.

Ziua profesională a constructorului este și un prilej oportun  pentru a scoate în evidență aportul important al acestei ramuri la formarea Produsului Intern Brut al Republicii Moldova. Doar în 2019, în țara noastră, au fost executate lucrări de construcții în valoare de 13,4 miliarde lei. În același timp, subliniez însemnătatea socială-economică a companiilor de construcție, inclusiv a celor peste 3 mii de Întreprinderi Mici și Mijlocii care oferă zeci de mii de locuri de muncă și contribuie la creșterea bunăstării familiilor din țara noastră.

Meseria de constructor este cu siguranță una din cele mai vechi activități umane, iar pentru poporul moldovenesc aceasta este și o meserie legendară, cântată în folclor, cu multă duioșie. Și astăzi, constructorii din Moldova sunt apreciați atât în țară, cât și peste hotare, pentru profesionalism, tenacitate și responsabilitate.

În numele Parlamentului Republicii Moldova, mulțumesc pentru munca depusă și apreciez înalt faptul că atât constructorii și reprezentanții a zeci de profesii conexe, cât și angajatorii lor au continuat activitatea în condițiile crizei legate de COVID-19. Noi, legiuitorii, am fost alături de mediul de afaceri în toate perioada crizei și am intervenit cu modificări la legislație pentru a minimiza impactul crizei și a susține agenții economici și angajații. Vom depune și în continuare toate eforturile pentru a susține dezvoltarea domeniului construcțiilor care are o importantă deosebită pentru economia Republicii Moldova.

Avem planuri ambițioase, inclusiv de construcție a platformelor industriale în teritorii, care să revigoreze activitățile economice și dezvoltarea satelor și orașelor. Ne dorim să construim împreună o țară prosperă de care să fim mândri cu toții și pe care să o prețuim sincer.

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...