Mesajul Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei Internaționale a Drepturilor Copilului

În 1954, Adunarea Generală a ONU a proclamat ziua de 20 noiembrie drept Ziua Internațională a Drepturilor Copilului. Iar pe 20 noiembrie 1989, a fost adoptată Convenția cu privire la Drepturile Copilului.

Profit de acest prilej important pentru a reitera determinarea Parlamentului Republicii Moldova de a contribui și în continuare la asigurarea bunăstării tuturor copiilor din țara noastră.

Drepturile copiilor și tinerilor la viață, sănătate, educație, libertate sunt situate deasupra tuturor priorităților în activitatea legislativă. Sunt sigură că, dincolo de atribuțiile instituționale, toți deputații simt responsabilitatea morală pentru fiecare copil din țară. Or, nu există copii străini!  

Chiar astăzi, în agenda parlamentară sunt incluse câteva proiecte ce vizează sănătatea și motivarea implicării copiilor și tinerilor.  Ne dorim ca ei să se simtă necesari și utili comunității și țării, să fie încrezuți în viitor și, cel mai important – să fie iubiți și ocrotiți.  

Multă sănătate și fericire, dragi copii ai Republicii Moldova!     

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More