Mesajul Președintelui Parlamentului, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei internaționale a alegerilor

Ziua internațională a alegerilor, instituită în anul 2005, a deschis noi perspective pentru conștientizarea importanței proceselor electorale în dezvoltarea democratică a statelor. Principalele obiective ale acestei zile sunt reafirmarea caracterului imperativ și ireversibil al democrației, informarea publicului despre succesele din procesul electoral și motivarea tinerilor alegători.  

Folosesc acest prilej pentru a încuraja cetățenii Republicii Moldova să profite din plin de dreptul constituțional de a alege și de a fi ales – drept care reprezintă baza democrației.   

Totodată, felicit Comisia Electorală Centrală, adresând tuturor celor implicați în buna desfășurare a scrutinelor mulțumiri pentru eforturile depuse, inclusiv în condițiile situației epidemiologice dificile.

Este simbolic că Ziua internațională a alegerilor, marcată în prima zi de joi a lunii februarie, a coincis cu ziua convocării Paramentului în prima ședință plenară. Sper să fie un semn bun și un imbold pentru o activitate mai productivă și mai responsabilă a deputaților față de alegători.

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More