Mesajul Președintelui Parlamentului Republicii Moldova, Zinaida Greceanîi, cu ocazia Zilei mondiale de combatere a cancerului

Azi, 4 februarie, comunitatea internațională marchează Ziua Mondială de combatere a cancerului.

Scopul acestei iniţiative, lansată de Organizaţia Mondială a Sănătăţii, este sporirea gradului de informare a opiniei publice în legătură cu problema oncologică şi promovarea celor mai noi şi eficiente metode de combatere a acestei maladii.

În Republica Moldova, maladiile oncologice constituie cea de-a doua cauză principală a mortalităţii, după maladiile cardiovasculare, fiind o problemă prioritară pentru sistemul de sănătate. Potrivit Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale al Republicii Moldova, pentru reducerea poverii maladiilor oncologice în țara noastră, a fost elaborat Programul naţional de control al cancerului pentru anii 2016-2025, al cărui obiectiv general este reducerea mortalităţii prin cancer cu 7% până în anul 2025.

Pe această cale îndemnăm cetățenii să efectueze examinările preventive anuale, să renunțe la deprinderile nocive și să aleagă un mod sănătos de viață.

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...