Mesajul deputatei Larisa Voloh, președinta Comisiei administrație publică, cu prilejul Zilei autonomiei locale şi a lucrătorului din administrația publică locală

Chișinău, 1 februarie 2022 – Astăzi, în Republica Moldova este marcată Ziua autonomiei locale şi a lucrătorului din administrația publică locală.

Cu acest prilej transmit tuturor reprezentanților administrației publice locale de nivelul I și II sincere felicitări împreună cu expresia respectului pentru munca depusă în folosul oamenilor din toată țara.

O autonomie locală reală înseamnă o democrație veritabilă în care fiecare cetățean își are cuvântul, iar acest cuvânt este respectat. Moldova mai are de întreprins acțiuni pentru a atinge o autonomie locală cu adevărat funcțională. Dar sunt sigură că, cu eforturi comune ale Parlamentului, Guvernului, primăriilor, consiliilor municipale și locale, agenților economici, partenerilor de dezvoltare și populației, putem schimba în bine lucrurile în fiecare localitate din Republica Moldova.      

Recent, Parlamentul a aprobat crearea Fondului Național pentru Dezvoltare Regională și Locală, care va permite finanțarea prioritară și echitabilă a celor mai așteptate de către cetățeni proiecte. Această decizie ambițioasă luată la nivel central vine să ajute autoritățile locale în eforturile de dezvoltare a comunităților și de îmbunătățire a vieții cetățenilor.

Stimați colegi, vă felicit cu ocazia Zilei autonomiei locale şi a lucrătorului din administrația publică locală și vă doresc putere în realizarea sarcinilor complexe, sănătate și fericire personală! 

Comisia administrație publică

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...