Ceslav Panico și Alexandru Zubco vor fi propuși plenului Parlamentului, drept candidați la funcția de Avocat al Poporului

Chișinău, 1 februarie 2022 – Ceslav Panico și Alexandru Zubco sunt cei doi candidați la funcția de Avocat al Poporului, care vor fi propuși plenului Parlamentului. DECIZIA a fost luată de Comisia specială pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului, după ce, la proba interviului, aceștia au obținut cel mai mare punctaj.

Potrivit Regulamentului de organizare și desfășurare a concursului, candidatul, care va obține votul majorității deputaților aleși, va fi numit în funcția de Avocat al Poporului. În cazul în care niciun candidat nu va acumula un număr suficient de voturi, va fi anunțat un nou concurs.

La proba interviului din cadrul concursului pentru selectarea candidaților al funcția de Avocat al Poporului au fost admise șapte persoane.

Funcția de Avocat al Poporului a fost declarată vacantă după ce, la data de 9 decembrie 2021, deputații au aprobat cererea de demisie depusă de Natalia Moloșag.

31.01.2022 Proba interviului din cadrul Concursului pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului
31.01.2022 Proba interviului din cadrul Concursului pentru selectarea candidaților la funcția de Avocat al Poporului

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...