Membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie au semnat angajamentul privind combaterea tuberculozei

Chișinău, 08 decembrie 2021 – Reprezentanții Comisiei protecție socială, sănătate și familie, în calitate de membri ai Platformei Globale de Combatere a Tuberculozei (Global TB Caucus), au semnat, astăzi, un  angajamentul privind asigurarea sprijinului politic programelor și acțiunilor de combatere a tuberculozei.

Prin semnarea acestui document, demnitarii și-au asumat angajamentul de a-și consolida eforturile în lupta împotriva tuberculozei.

În acest context, Dan Perciun, președintele Comisiei protecție socială, sănătate și familie, a menționat despre necesitatea menținerii unui dialog permanent cu reprezentanții societății civile și instituțiilor de stat, responsabile de acest domeniu, în vederea promovării politicilor de combatere a pandemiei de tuberculoză.

De asemenea, deputatul a subliniat importanța combaterii discriminării în raport cu persoanele bolnave de tuberculoză. 

Global TB Caucus este o rețea internațională unică, care reunește mai mult de  2500 de reprezentanți politici, cu sprijin în peste 150 de țări, care își propune consolidarea eforturilor pentru a reduce consecințele pandemiei de tuberculoză.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More