Membrii Comisiei politică externă și integrare europeană s-au întâlnit cu membrii delegației Senatului și Camerei Deputaților din Parlamentul României

Chișinău, 22 octombrie 2021 – Doina Gherman a prezidat, astăzi ședința comună a Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului Republicii Moldova cu membrii Comisiilor pentru politică externă și Comisiilor pentru afaceri europene din cadrul Senatului și Camerei Deputaților Parlamentului României. Din delegația Parlamentului de la București fac parte Alina Ștefania Gorghiu, vicepreședinta Senatului; Titus Corlățean, Președintele Comisiei pentru politică externă din Senat; Ştefan Muşoiu, Președintele Comisiei pentru afaceri europene din Camera Deputaților, precum și vicepreședinții altor comisii și membrii acestora.

Doina Gherman a comunicat delegației despre actuale provocări din Republica Moldova și prioritățile autorităților determinate în a avansa pe mai multe dimensiuni. Totodată, a mulțumit Guvernul de la București pentru suportul acordat țării noastre de la începutul crizei pandemice, dar și pentru ajutorul constant în domeniul social, economic, cultural.

“România mereu a fost alături de Republica Moldova și vă mulțumim pe această cale pentru susținerea consecventă a agendei noastre de reforme și a procesului de integrare europeană. Contăm, astfel pe suportul dvs. în determinarea unor acțiuni concrete, pentru că pilonul unui stat democratic cu o economie dezvoltată, rămâne a fi reformarea justiției, care este o prioritate a actualului legislativ”, a declarat președinta Comisiei politică externă și integrare europeană.    

Discuțiile s-au axat și pe un schimb de opinii privind evoluțiile curente în procesul de depășire a crizelor din domeniul sănătății provocate de pandemia COVID-19, precum și din domeniul economic și energetic.

Oficialii români au reiterat susținerea fermă a României pentru agenda de reforme a țării noastre și pentru parcursul său european. De asemenea, și-au exprimat deschiderea în scopul comun de dezvoltare și modernizare a Republicii Moldova prin acțiuni în beneficiul direct al cetățenilor.

La final, interlocutorii au optat pentru un dialog dinamic și constructiv, valorificând sprijinul de care Moldova a beneficiat de-a lungul timpului.

Delegația Comisiilor din Senatul și Camera Deputaților din Parlamentul României, în perioada 21-23 octombrie 2021, efectuează o vizită de lucru la Chișinău, care include întrevederi cu oficiali din Parlamentul Republicii Moldova.   

22.10.2021 - Ședința comună a Comisiei politică externă și integrare europeană a Parlamentului RM cu delegația Comisiilor pentru politică externă și Comisiilor pentru afaceri europene ale Senatului și Camerei Deputaților din Parlamentul României

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova  

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More