Membrii Comisiei mediu, climă și tranziție verde, au participat la ședința Consiliului tehnico-științific, dedicat celebrării Zilei mondiale a mediului înconjurător

Chișinău, 5 iunie 2024 – Comisia mediu, climă și tranziție verde a participat ședința Consiliului tehnico-științific dedicat celebrării Zilei Mondiale a Mediului Înconjurător organizată de Serviciul Hidrometeorologic de Stat (SHS).

În cadrul evenimentului, membrii Comisiei au vizitat expoziția de echipamente de pe Platoul Serviciului Hidrometeorologic de Stat, le-au fost prezentate materiale și studii climatice, care au la bază analiza fluctuației climei și instrumente destinate sistemului global de monitorizare a secetei, pentru a sprijini autoritățile statului și societatea în vederea elaborării măsurilor pentru adaptarea la schimbările climatice. De asemenea, specialiștii SHS au prezentat proiectul platformei web clima.gov.md, destinată proceselor de colectare, integrare și reprezentare a informațiilor privind adaptarea la schimbările climatice, cât și noul instrument dezvoltat de către angajați, care are drept scop integrarea și prezentarea informațiilor privind starea actuală a climei cât și previziunile privind schimbările climatice în Moldova până la finele secolului.

Președintele Comisiei mediu, climă și tranziție verde, Valeriu Muduc, a venit cu un mesaj de felicitare pentru toți cei care sunt vizați în problemele de mediu, cei care contribuie zilnic la protejarea și conservarea mediului înconjurător, Ziua Mediului fiind un moment important pentru a reflecta asupra influenței pe care factorul uman o are asupra naturii și asupra responsabilității colective de a crea, dezvolta, proteja mediul și nici de cum de a distruge. Valeriu Muduc și-a exprimat susținerea față de activitatea instituției, mulțumind colectivului, care prin, abnegație și dedicație, contribuie la monitorizarea, informarea, gestionarea și prevenirea problemelor de mediu.

Marcată anual la data de 5 iunie, Ziua Mondială a Mediului Înconjurător este un eveniment însemnat, celebrat începând cu anul 1974, la inițiativa Organizației Națiunilor Unite (ONU). Evenimentul din acest an are tema  regenerării terenurilor, deșertificării și  rezistenței la secetă.

Comisia mediu, climă și tranziție verde

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...