Materialul lemnos pentru reconstrucția bisericii din Larga, monument ocrotit de stat, va fi scutit de plata drepturilor de import

Chișinău, 2 decembrie 2020 – Materialul lemnos destinat restaurării  Bisericii de lemn „Sfânta Treime” din comuna Larga, raionul Briceni, va fi scutit de plata drepturilor de import. Raportul la proiectul respectiv de lege a fost aprobat de Comisia economie, buget și finanțe, pentru prima lectură. Proiectul urmează să fie votat în plenul Legislativului.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați ai Fracțiunii PSRM și vine ca urmare a adresării comune a Primăriei comunei Larga, Asociației Obștesti ”Lărgenii de Pretutindeni” și a Preotului Paroh Dumitru Eșanu.

Biserica de lemn „Sfânta Treime” din comuna Larga este înregistrată în Registrul monumentelor Republicii Moldova ocrotite de stat. Lucrările de renovare și de reparație se vor efectua în baza proiectului avizat de Consiliul Național al Monumentelor Istorice pe lângă Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, din resursele acumulate de cetățeni.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More