Fracțiunea Partidului ȘOR a propus din nou anularea interdicțiilor privind retransmiterea unor programe TV din Rusia

Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR” insistă din nou asupra examinării în Legislativ a proiectului de lege care prevede anularea interdicției privind retransmiterea programelor informative și analitice din Federația Rusă. Deputatul Igor Himici a anunțat astăzi că fracțiunea cere includerea acestui proiect în agenda legislativă și a chemat și alți deputați să-l susțină pentru a pune capăt „acestei practici rușinoase”.

„Am elaborat acest proiect în urma multiplelor solicitări din partea cetățenilor și primim tot mai multe și mai multe astfel de demersuri. Oamenii sunt sătui să fie hrăniți cu propagandă despre așa-numita luptă împotriva propagandei. Cenzura este un fel de propagandă”, a declarat Igor Himici, adăugând că adoptarea acestui proiect este o chestiune de principiu pentru Partidul „ȘOR”.

Deputatul a amintit că interdicțiile actuale sunt contrare Constituției, care garantează libertatea cuvântului și nu permite cenzura, dar contravine și Convențiilor internaționale pe care le-a semnat Moldova.

„Din cauza acestor interdicții, Moldova a devenit un motiv de batjocură pentru toți. A rămas să fim comparați cu Coreea de Nord. E timpul să punem capăt acestei practici rușinoase”, a concluzionat Igor Himici.

Fracțiunea Partidului „ȘOR” a înregistrat proiectul legii privind anularea interdicțiilor la retransmiterea programelor informative și analitice încă în luna iunie și a cerut în mod repetat includerea sa în agenda legislativului. Majoritatea parlamentară a refuzat însă includerea sa.

Fracțiunea parlamentară a Partidului „ȘOR”

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More