Măsurile de susținere a beneficiarilor de credite în cadrul Programului ”Prima Casă” au fost susținute de deputați în lectura a doua

Chișinău, 28 iulie 2022 – Deputații au aprobat în lectura a doua, cu votul unanim, proiectul de lege, prin care se plafonează majorarea ratei dobânzilor pentru creditele active în cadrul Programului de stat ”Prima Casă”. Majorarea ratei dobânzii nu va depăși 4 puncte procentuale pentru o perioadă consecutivă de 6 luni și 6 puncte procentuale – pe parcursul a 12 luni consecutive.

PROIECTUL a fost elaborat de Guvern în scopul atenuării efectelor negative ale majorării indicelui de referință la stabilirea ratei maxime a dobânzii pentru Programul ”Prima Casă”. Urmare a implementării măsurii propuse de Guvern, creșterea dobânzii va fi redusă cu 1.35 puncte procentuale sau cu circa un sfert din creșterea aplicabilă conform condițiilor inițiale stabilite de program.

Legea va intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova și se va aplica inclusiv creditelor acordate până la această dată.

28.07.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...