A fost aprobat în lectura a doua proiectul care prevede aplicarea obligatorie a timbrului de acciză pe pachet la cartușele pentru țigarete electronice

Chișinău, 28 iulie 2022 – Parlamentul a votat în cea de-a doua lectură proiectul de lege care prevede obligativitatea aplicării timbrului de acciză direct pe pachet la cartuşele şi rezervele pentru ţigarete electronice, preparatele destinate utilizării în cartuşe şi rezerve pentru ţigarete electronice. Accizele vor fi aplicate pentru fiecare unitate în parte și nu per litru cum este în prezent. Scopul acestor modificări operate la Codul fiscal și la Legea privind controlul tutunului este excluderea contrabandei și comercializării ilicite a acestor produse accizate pe teritoriul Republicii Moldova.

Noile cerințe vor intra în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova. Totodată, agenții economici, care au importat produse conexe accizate la poziția tarifară respectivă până la data adoptării legii, vor putea comercializa stocurile existente fără timbru de acciză în termen de până la 1 octombrie 2022.

INIȚIATIVA legislativă aparține deputaților Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, Dumitru Alaiba, Dan Perciun și Adrian Băluțel, și a fost susținută de 68 de parlamentari.

28.07.2022 Ședința plenară a Parlamentului Republicii Moldova

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...