Mai mulți deputați au participat la ședințele Comisiilor permanente ale AIP CSI

Chișinău, 29 octombrie 2021 – Membrii delegației Legislativului Republicii Moldova la Adunarea Interparlamentară a Țărilor Membre ale CSI (AIP CSI) au participat, joi și vineri, la ședințele comisiilor permanente. Evenimentele s-au desfășurat în regim online.

Joi, 28 octombrie, deputatul din Fracțiunea Partidului Politic ”ȘOR”, Denis Ulanov, a participat la Reuniunea Comisiei pentru chestiuni juridice a AIP CSI.

Totodată, subiecte privind știința și învățământul au fost discutate, astăzi, în cadrul comisiei permanente de profil a AIP CSI, la care a participat deputatul din Fracțiunea Blocului Comuniștilor și Socialiștilor, Constantin Starîș.

Tot astăzi, deputații din Fracțiunea ”Partidul Acțiune și Solidaritate”, Victoria Cazacu și Eugeniu Sinchevici, au participat la ședința Comisiei permanente AIP CSI pentru cultură, informație, turism și sport.

Discuțiile s-au axat pe perspectivele de dezvoltare a țărilor din spațiul CSI și aspectele legislative ale acestei probleme.

Din AIP CSI fac parte Parlamentele din Armenia, Azerbaidjan, Belarus, Federația Rusă, Kazahstan, Kârgâzstan, Republica Moldova, Tadjikistan, Ucraina și Uzbekistan.

Unul din obiectivele cheie ale Adunării Interparlamentare a CSI este convergența sistemelor de drept ale statelor membre și crearea condițiilor pentru integrarea cuprinzătoare în cadrul Comunității pe baza modelelor și recomandărilor adoptate.

28.10.2021 Deputatul Denis Ulanov participă la Reuniunea Comisiei pentru chestiuni juridice a AIP CSI
212A0074
212A0078

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...