Mai multe centre de reabilitare și plasament din Chișinău au fost vizitate de membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie

Chișinău, 26 ianuarie 2022 – Membrii Comisiei protecție socială, sănătate și familie au efectuat, marți, vizite de documentare la mai multe centre de plasament și reabilitare din Chișinău.

Deputații au vizitat Centrul de plasament și cel de reabilitare din cadrul  Centrului Comunitar de Sănătate Mintală, Centrul de plasament pentru vârstnici, Centrul de Criză și Reabilitare ”Recovery”, Centrul de plasament multifuncțional ”Respiro”.

Vizitele de documentare fac parte din Planul de activități, aprobat de  Comisie, pentru sesiunea de primăvară 2022.

În cadrul acestor instituții sunt oferite servicii alternative, metodologia de lucru și abordarea fiind una multidisciplinară, în egală măsură este acordată importanță tratamentelor medicale, dar și reabilitării și incluziunii sociale. Beneficiari ai acestor instituții sunt persoanele vârstnice și persoanele cu necesități speciale din municipiul Chișinău, cât și din alte raioane ale țării.

Pe parcursul vizitei, membrii Comisiei parlamentare au fost informați despre specificul activității centrelor de plasament și reabilitare, numărul de beneficiari ai serviciilor oferite de acestea, problemele cu care se confruntă instituțiile.

Totodată, discuțiile s-au referit și la modalitățile de incluziune socială a beneficiarilor centrelor de reabilitare și plasament, în vederea asigurării condițiilor pentru integrarea socială și profesională a persoanelor cu necesități speciale.

25.01.2022 Vizita de documentare a membrilor Comisiei protecție socială, sănătate și familie la Centrele de plasament  și reabilitare din mun. Chișinău

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...