Luni, 26 iulie va avea loc ședința de constituire a Parlamentului de Legislatura a XI-a

Chișinău 23 iulie 2021 – Parlamentul de legislatura a XI-a se va convoca luni, 26 iulie, în ședința de constituire. Decretul de convocare a fost semnat de Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu.

Şedinţa de constituire a Parlamentului nou-ales va începe la ora 10:00 și va fi prezidată de cel mai în vârstă deputat. Decanul de vârstă, ca și în legislatura anterioară, este deputatul Eduard Smirnov, care, în acest an, va împlini 82 de ani.

La prima ședință, Preşedintele Curţii Constituţionale urmează să prezinte raportul privind rezultatele alegerii Parlamentului şi validarea mandatelor deputaţilor aleşi. Totodată, Președintele țării va adresa un mesaj deputaților nou-aleși.

După constituirea legală a Parlamentului se alege Preşedintele Parlamentului, vicepreşedinţii şi se formează Biroul permanent al Parlamentului. În termen de 10 zile de la prima ședință, vor fi constituite fracţiunile parlamentare, care funcţionează în baza propriului regulament.

Parlamentul se consideră legal constituit din data primei ședințe a Legislaturii.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More