Lucrările de construcție a drumului de acces și a infrastructurii punctului de frontieră Leova – Bumbăta, declarate de Parlament de utilitate publică de interes național

Chișinău, 7 septembrie 2023 – Lucrările de construcție a drumului R34.4 Leova – frontiera cu România și a punctului de trecere a frontierei de stat, cu infrastructura conexă sunt declarate de utilitate publică de interes național. Parlamentul a votat în două lecturi, cu 72 de voturi, un PROIECT de lege în acest sens.

În vederea finalizării lucrărilor de construcție a drumului, urmează a fi retrase 8 hectare de teren din lunca inundabilă cu vegetație de mlaștină, localizate în lunca râului Prut, la nord-vest de orașul Leova. Autoritățile responsabile vor întreprinde măsurile necesare pentru a asigura delimitarea, înregistrarea, formarea și transmiterea în gestiunea Î.S. Administrația de Stat a Drumurilor a suprafețelor de teren necesare pentru construcția drumului R34.4 Leova – frontiera cu România și a punctului de trecere a frontierei de stat, cu infrastructura conexă.

Conform ofertei prezentate de antreprenor, costul estimativ al lucrărilor de construcție a drumului de acces și a infrastructurii punctului de frontieră Leova – Bumbăta este de 252,23 milioane de lei, iar lucrările se planifică a fi finalizate în noiembrie curent.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...