Legislativul a aprobat restricția de fabricare și circulație a producției alcoolice energizante

Chișinău, 14 iulie 2022  – Inițiativa legislativă care urmărește restricția de fabricare și circulație a producției alcoolice energizante a fost susținută de Parlament. Proiectul de lege pentru modificarea Legii cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice a fost votat, în lectura a doua, de către 62 de deputați.

Autorii inițiativei, un grup de deputați ai Fracțiunii parlamentare ”Partidul Acțiune și Solidaritate, menționează că în prezent această categorie de produse nu este reglementată în legislația națională, iar impactul negativ demonstrat al băuturilor energizante cu conținut de alcool impune interzicerea consumului acestor produse.

Astfel, documentul prevede completarea Legii cu privire la fabricarea și circulația alcoolului etilic și a producției alcoolice cu noțiunea ”producție alcoolică energizantă”. Aceasta reprezintă producția alcoolică destinată consumului uman care conține combinații variate de carbohidrați cu una sau mai multe substanțe: vitamine, minerale, cafeină, taurină, carnitină, guarana, glucuronolactonă și alți compuși cu efect de stimulare a sistemului nervos central. O altă modificare propusă prevede interzicerea fabricării și circulației producției alcoolice energizante.

14.07.2022 - Ședința plenară a Parlamentului

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...