Legislativul a aprobat extinderea zonei libere „Valkaneș”

Chișinău, 16 decembrie 2020 – Deputații s-au pronunțat pentru extinderea teritoriului subzonei din municipiul Comrat a Zonei Antreprenorialului Liber – Parcul de Producție „Valkaneș”, aprobând un proiect de lege în acest sens.

Proiectul are drept scop atragerea unui important investitor în sudul țării.  Este vorba de o  companie internațională specializată în producerea cablajelor electrice pentru industria auto, care intenționează să lanseze activitatea în cel mai scurt timp, creând, la prima etapă,  cca 150 de locuri de muncă.

Proiectul prevede includerea în suprafața zonei libere a unui teren de 0,9655 hectare din municipiul Comrat, care a fost transferat parcului de producție prin decizia consiliului municipal.

Totodată, proiectul de lege presupune transferul către administrația parcului industrial al unei clădiri cu o suprafață de 3,732 metri pătrați, care este proprietatea statului și se află în prezent în jurisdicția Inspectoratului General pentru Situații de Urgență al MAI. Potrivit deputatului Fiodor Gagauz, unul din autorii proiectului, între Ministerul Afacerilor Interne și primăria Comrat a fost semnat un acord privind construcția unui nou complex de clădiri care va permite reactivarea Biroului Regional pentru Situații de Urgență.

Proiectul de modificare a Legii privind Zona Antreprenorialului Liber – Parcul de Producție „Valkaneș” a fost aprobat de Parlament în două lecturi.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...