Legea privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, reexaminată

Chișinău, 10 martie 2022 – În cadrul ședinței plenare de astăzi, deputații au reexaminat Legea privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor.

Documentul a fost întors spre reexaminare de către Președinta țării, Maia Sandu.

În opinia șefului statului, pentru a asigura realizarea tuturor procedurilor stabilite, inclusiv verificarea complexă a candidaților prin prisma criteriilor de integritate, este necesară revizuirea termenelor aferente executării anumitor acțiuni și extinderea acestora. Astfel, unele termene au fost extinse cu aproximativ zece zile.

Legea privind unele măsuri aferente selectării candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor prevede crearea unei comisii specializate de evaluare a integrității candidaților la funcții administrative din cadrul CSM și CSP. Legea va fi aplicată pe o perioadă prestabilită de timp, până la data de 31.12.2022.

10.03.2022 Ședinăța plenară a Parlamentului

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...