Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului, modificată

Chișinău, 06 februarie 2020 – Parlamentul a aprobat, în lectura a doua, proiectul de lege pentru completarea articolului 4 din Legea privind prețul normativ și modul de vânzare-cumpărare a pământului. Modificările au drept scop facilitarea consolidării terenurilor agricole prin dezvoltarea pieței și anume – a tranzacțiilor funciare de vânzare-cumpărare.

Autorii propun includerea unui nou alineat în lege – privind vânzarea, la prețul normativ al pământului, a terenurilor din cadrul unui câmp sau a unei porțiuni a acestuia ocupate de drumuri existente care servesc activități agricole și/sau drumurilor proiectate în acest scop, precum și fâșiilor forestiere proiectate dar neplantate. Vânzarea-cumpărarea se va efectua la cererea proprietarului terenurilor supuse consolidării, în cazul în care proprietar al acestui teren este una și aceeași persoană, și cu condiția să nu fie afectate procesele tehnologice de lucrare a terenurilor adiacente, precum și căile de acces către alte utilități.

Urmare a consolidării terenurilor agricole se va elabora un nou proiect de organizare a teritoriului, reieșind din scopul propus de proprietarul terenurilor consolidate.

385A8444

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...