La Parlament, a avut loc o ședință în cadrul Grupului de lucru parlamentar privind Găgăuzia

Chișinău, 11 martie 2022 – La Parlament, a avut loc o ședință în cadrul Grupului de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității unității teritoriale autonome Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia. Este prima întrunire pe această platformă, de la constituirea Parlamentului Republici Moldova de legislatura a XI-a și Adunării Populare a Găgăuziei de legislatura a VII-a.

Participanții la ședință au făcut un schimb de opinii privind obiectivele grupului de lucru în contextul actual și într-o perspectivă mai mare. 

”Trăim într-o perioadă complicată, care necesită mai multă solidaritate şi înțelegere reciprocă în societate. Avem nevoie de un dialog deschis, pragmatic, pentru ca împreună să construim o viață mai bună pentru toți cetățenii țării noastre”, a declarat Președintele Parlamentului, Igor Grosu, în fața participanților.

Grupul de lucru pentru asigurarea, în cadrul normelor constituționale, a funcționalității unității teritoriale autonome Găgăuzia şi a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia, a fost creat la 20 noiembrie 2015. Scopul activității Grupului este de a îmbunătăți funcționarea Autonomiei găgăuze în cadrul constituțional al Republicii Moldova, având la bază Legea privind statutul special al Găgăuziei din anul 1994.

11.03.2022 Ședința Grupului de lucru pentru asigurarea funcționalității unității teritoriale autonome Găgăuzia și a prevederilor legislative ale Republicii Moldova în raport cu statutul special al UTA Găgăuzia

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...