La Parlament a avut loc o nouă rundă de discuții la subiectul asigurării obligatorii (RCA) pentru taxi

Chișinău, 13 noiembrie 2023 – Legislativul a găzduit, astăzi, o nouă rundă de consultări publice cu privire la asigurarea obligatorie (RCA) pentru companiile care prestează servicii de taxi. Discuțiile au fost organizate la inițiativa deputatei Fracțiunii parlamentare „Partidul Acțiune și Solidaritate”, Iulia Dascălu, urmare a recepționării repetate a mai multor demersuri în care au fost enunțate dificultăți în procesul de eliberare a acestui tip de asigurări.

La ședință au participat deputați, reprezentanți ai companiilor care prestează servicii de taxi, ai companiilor de asigurări, precum și reprezentanți ai Băncii Naționale a Moldovei și ai Comisiei Naționale a Pieței Financiare.

În cadrul discuțiilor, reprezentanții companiilor de taxi au menționat că în continuare întâmpină dificultăți în procesul de eliberare a asigurărilor RCA și au reiterat necesitatea adoptării unor măsuri ce ar accelera soluționarea acestei situații.

La rândul său, deputata Iulia Dascălu a evidențiat importanța deblocării situației create, având în vedere rolul esențial al serviciilor de taxi în transportul public și necesitatea protejării intereselor atât ale operatorilor, cât și ale utilizatorilor acestor servicii. „Am fost sesizați, în mod repetat, de către operatorii de transport rutier care prestează servicii în regim de taxi despre faptul că întâmpină dificultăți în activitate, din motiv că nu pot obține asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto. Domeniul în care activează operatorii de transport este unul important pentru economie și el trebuie să rămână viabil, de aceea trebuie să le oferim posibilitate acestor operatori să-și continue activitatea și să ofere servicii cetățenilor”, a menționat deputata Iulia Dascălu în cadrul discuțiilor cu participanții la consultări.

Totodată, parlamentara a menționat că urmează a fi examinate unele modificări ale cadrului normativ privind asigurarea obligatorie de răspundere civilă auto.

La finalul ședinței, participanții au convenit că vor prezenta lista unităților de transport ale companiilor de taxi ale căror asigurări RCA vor expira până la sfârșitul anului curent. Ulterior, vor avea loc discuții cu asiguratorii în vederea identificării unor soluții care ar asigura continuarea activității acestor unități de transport.

13.11.2023 Consultări publice pe marginea identificării soluțiilor privind asigurările auto obligatorii ce vizează parcurile de taxiuri

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...