Deputatele Marcela Nistor și Natalia Davidovici au discutat cu tinerii din Ceadîr-Lunga

Chișinău, 14 noiembrie 2023 – Deputatele Marcela Nistor și Natalia Davidovici au discutat, ieri, cu un grup de tineri din municipiul Ceadîr-Lunga. Întâlnirea a fost facilitată de Oficiul teritorial de informare al Parlamentului (OTIP) Comrat.

Tinerii au fost curioși să afle despre calea pe care un politician o parcurge pentru a obține un mandat de deputat și a reprezenta cetățenii în Parlament, despre rolul, responsabilitățile și provocările  pe care le au membrii legislativului. De asemenea, tinerii s-au interesat despre inițiativele legislative care îi vizează, dar și despre cum pot fi implicați mai activ în procesul de luare a deciziilor. Tinerii din Ceadîr-Lunga au mai adresat întrebări referitoare la programul de studii și examenele de bacalaureat.

13.11.2023 Vizita deputatelor Natalia Davidovici și Marcela Nistor la Ceadîr-Lunga

În cadrul discuțiilor, tinerii au prezentat deputatelor o serie de sugestii privind promovarea culturii în comunitățile locale, cum ar fi organizarea unor festivaluri de teatru. Aceștia au menționat că în Ceadîr-Lunga activează o trupă de teatru și mai multe colective de dans, care ar fi dispuși să evolueze și pe scene din alte localități pentru a promova tradițiile din comunitatea în care locuiesc.

Evenimentul a reunit circa 60 de elevi de la liceele teoretice „Orizont” și „Valentin Moșcov”, de la Școala Profesională din municipiul Ceadîr-Lunga, precum și profesori și tineri din comunitatea locală.

De menționat că Oficiul teritorial de informare Comrat organizează diverse activități informative și educative menite să asigure transparența instituției parlamentare și să faciliteze comunicarea directă a deputaților cu cetățenii.

13.11.2023 Vizita deputatelor Natalia Davidovici și Marcela Nistor la Ceadîr-Lunga

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...