Japonia este disponibilă să acorde Moldovei un nou grant, în valoare de 15 milioane de euro

Chișinău, 16 martie 2022 – Guvernul Japoniei este disponibil să ofere Guvernului Republicii Moldova un grant în valoare de 1,55 miliarde de yeni (cca 15 milioane de euro) pentru implementarea unui proiect privind îmbunătățirea echipamentelor de prevenire a incendiilor.

În cadrul ședințelor de astăzi, Comisia economie, buget și finanțe a aprobat raportul, iar Comisia politică externă și integrare europeană – coraportul la proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de grant dintre Guvernul Republicii Moldova și Guvernul Japoniei privind  extinderea cooperării economice japoneze.

Mijloacele în cadrul Acordului vor fi utilizate pentru finanțarea achizițiilor de autoscări și autospeciale de intervenție la incendii și descarcerare, dar și pentru instruirea pompierilor și salvatorilor moldoveni. Beneficiarul direct al proiectului va fi Inspectoratul General pentru Situații de Urgență al Ministerului Afacerilor Interne.

Perioada de implementare a va fi de până la 30 aprilie 2027, dar poate fi extinsă prin consens reciproc dintre autoritățile competente ale celor două Guverne.

PROIECTUL de ratificare a Acordului va fi prezentat spre aprobare în plenul Legislativului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...