Irina Rîngaci, campioană mondială la lupte și vicecampioana Iulia Leorda, omagiate în plenul Parlamentului

Chișinău, 07 octombrie 2021 – În debutul ședinței plenare, Președintele Parlamentului, Igor Grosu a transmis un mesaj de felicitare pentru Irina Rîngaci, Campioană Mondială la Seniori. Tânăra a obținut prima medalie de aur din istoria luptelor libere feminine din Moldova la seniori, în cadrul Campionatului Mondial de la Oslo, Norvegia. 

“Irina a reușit un sezon fantastic obținând 4 titluri supreme într-un an: Europenele de tineret şi seniori, dar şi Mondialele de tineret. Este un adevărat exemplu pentru Republica Moldova. Felicitări antrenorilor, părinților și tuturor celor care au contribuit la această performanță extraordinară”, a declarat Igor Grosu.

Irina Rîngaci are 20 de ani și este originară din Sărățica Nouă, Leova.  

De asemenea, speakerul s-a referit și la sportiva Iulia Leorda din Republica Moldova, care a câștigat argintul la Campionatul Mondial de seniori de la Oslo, obținând astfel titlul de vicecampioană mondială la lupte în categoria de 53 kg. Igor Grosu a apreciat efortul tinerei, subliniind, astfel,  performanța remarcabilă. “Felicitări Irina și Iulia. Bravo! Suntem mândri de voi”, a punctat Igor Grosu.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More