Inițiativa de dezvoltare a infrastructurii pentru pietoni și bicicliști, discutată în cadrul Comisiei administrație publică

Chișinău, 22 septembrie 2021 – Autoritățile locale și municipale ar putea fi obligate să planifice și să construiască infrastructura pentru pietoni și bicicliști în cadrul proiectelor de reabilitate a drumurilor de interes raional sau municipal. PROIECTUL de modificare a Legii drumurilor a fost avizat pozitiv, în cadrul ședinței de astăzi, a Comisiei administrație publică.  

Potrivit noilor modificări pistele pentru bicicliști urmează să fie separate, atât de trotuarele destinate pietonilor, cât și de partea carosabilă. Implementarea acestui mecanism se va face într-un mod etapizat, având în vedere constrângerile financiare pe care le întâmpină autoritățile locale și municipale. Totodată, această prevedere nu este aplicabilă în cazul lucrărilor de mentenanță a drumurilor.

Înițiativa aparține unui grup de deputați PAS, care consideră că crearea infrastructurii pentru pietoni și bicicliști va scădea riscul accidentelor rutiere în care aceștia sunt implicați.

Proiectul urmează să fie supus dezbaterilor în cadrul ședinței plenare a Parlamentului.

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Citește și

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More