INFOGRAFIC: Activitatea comisiilor permanente ale Parlamentului în luna iunie, în cifre

Chișinău, 04 iulie 2022 – Pe parcursul lunii iunie, comisiile permanente ale Parlamentului au aprobat, în total, 291 de rapoarte, corapoarte și avize.

În această perioadă, comisiile permanente au aprobat 70 de rapoarte și 28 de corapoarte. Dintre acestea, 30 au fost votate în cadrul ședințelor Comisiei economie, buget și finanțe. Totodată, Comisia juridică, numiri și imunități a aprobat nouă rapoarte și cinci corapoarte, iar Comisia protecție socială, sănătate și familie – nouă rapoarte.

Pe parcursul lunii iunie, în cadrul ședințelor comisiilor permanente, au fost aprobate 193 de avize. 43 dintre acestea au fost votate de membrii Comisiei agricultură și industrie alimentară. În aceeași perioadă, membrii Comisiei mediu și dezvoltare regională și ai Comisiei administrație publică au avizat câte 28 de proiecte. De asemenea, la ședințele Comisiei protecție socială, sănătate și familie au fost votate 22 de avize.

Parlamentul de legislatura a XI-a are constituite 11 comisii permanente. Potrivit Regulamentului, acestea sunt organe de lucru ale Parlamentului, constituite pentru efectuarea activităţii Legislativului. Comisiile permanente răspund în faţa Parlamentului şi îi sunt subordonate.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...