În Republica Moldova va fi deschis Oficiul de țară al Oficiului Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiecte

Chișinău, 12 iulie 2023 – Țara noastră va beneficia de expertiză internațională în domeniul managementului proiectelor strategice de infrastructură, în urma deschiderii Oficiului de țară al Oficiului Națiunilor Unite pentru Servicii de Proiecte (UNOPS) în Republica Moldova. La ședința de astăzi a Comisiei politică externă și integrare europeană, a fost aprobat avizul consultativ pentru inițierea negocierilor și semnării unui Acord în acest sens.

Acordul are drept scop deschiderea Oficiului de țară al UNOPS în Republica Moldova în baza rezoluției Adunării Generale ONU, precum și stabilirea condițiilor similare ca și pentru oficialii Națiunilor Unite asupra persoanelor care prestează servicii sau activităților, proprietăților, fondurilor și activelor UNOPS.

Potrivit autorităților, parteneriatul de cooperare dintre țara noastră și UNOPS va avea drept rezultat asigurarea respectării principiilor bunei guvernanțe în gestionarea proiectelor de dezvoltare regională. Pentru asta, vor fi consolidate capacitățile de utilizare eficientă a fondurilor publice și internaționale. Totodată, se va accelera procesul de integrare europeană prin implementarea proiectelor pe diferite domenii.

De menționat că, în anul 2022, a fost aprobat Programul de Cooperare dintre Republica Moldova și ONU pentru perioada 2023 – 2027. Acesta presupune inclusiv angajamentul țării noastre de încheiere a cadrului juridic bilateral cu unele entități ONU, printre care și UNOPS.

Direcția comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...