Faza a III a proiectului de construcție a locuințelor sociale, ar putea fi implementată

Chișinău, 16 martie 2022 – Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei ar putea acorda țării noastre un grant în valoare de 49 000 de euro. Banii sunt destinați pentru elaborarea studiului de fezabilitate și activităților de pregătire pentru realizarea fazei a III-a a proiectului de construcție a locuințelor sociale. În cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei politică externă și integrare europeană au avizat pozitiv un acord care prevede acest lucru. Suma va fi oferită din Contul de coeziune socială a Donatorului Spaniol.

Potrivit conceptului, faza a III-a a proiectului va conține mai multe componente pe lângă construcția locuințelor sociale, printre care reconstrucția/renovarea căminelor studențești și profesionale, a azilurilor pentru bătrâni și persoane cu dizabilități.

Astfel, în studiul de fezabilitate se vor regăsi informații privind numărul necesar de locuințe sociale, aziluri de bătrâni și cămine studențești, care trebuie construite sau renovate, dar și date despre costul proiectului și impactul social și economic al acestuia.

De menționat că, în perioada 2013 – 2021, în țara noastră a fost implementată a doua fază a Proiectului de construcție a locuințelor sociale. Până acum, au fost construite 556 de locuințe, în 12 raioane. Totodată, până la sfârșitul anului 2022, urmează să fie finalizate încă 121 de locuințe. 

16.03.2022 Ședința Comisiei politică externă și integrare europeană

Direcția generală comunicare și relații publice a Parlamentului Republicii Moldova

Acest site utilizează module cookie pentru a vă optimiza experiența de navigare. Accept Mai multe detalii...